Enterprise Risk Management (ERM) - Pulchart, Vladimír
Do popredia sa dostáva nový prvok manažérskeho rozhodovania, ktorým je integrované riadenie firemných rizík Enterprise risk management - ERM. ERM nie je ďalšou pridanou funkcionalitou organizačnej štruktúry, ale stáva sa spôsobom riadenia firmy a je súčasťou jej stratégie. Základné rozdiely medzi tradičnými a novými prístupmi k risk manažmentu.Vyprofilované sú dva komplementárne rámce, ktoré sa stávajú určitými štandardmi, podľa ktorých sa riadi stále viac firiem aplikujúcich požiadavky interných kontrol a procesu risk manažmentu. Definícia konceptu ERM.