Pascal Lamy obchodný diplomat - nový generálny riaditeľ Svetovej obchodnej organizácie - Lipková, Ľudmila
Svetová obchodná organizácia (WTO) spolu s Medzinárodným menovým fondom (IMF) a Medzinárodnou bankou pre obnovu (IBRD) a rozvoj predstavujú tri inštitucionálne piliere svetového hospodárstva. Pascal Lamy v r. 2005 jednohlasne zvolený do funkcie generálneho riaditeľa Svetovej obchodnej organizácie WTO. Pascal Lamy ako občan, ako obchodný diplomat, ako komisár EÚ pre obchod a WTO. Úlohy nového generálneho riaditeľa WTO Pascala Lamyho