Řízení operačních rizik v pojišťovně (můžeme se poučit v bankovním sektoru?)
Operačné riziko v sektore poisťovníctva. Pojem ORM. Charakteristika operačných rizík podľa definície Bazilej II: Operačné riziko je riziko priamych a nepriamych strát spôsobených neadekvátnosťou či zlyhaním interných procesov, ľudí, systémov alebo vplyvom externých udalostí. Procesné riziko ako jedna z dôležitých zložiek operačného rizika. Riziko zlyhania ľudského faktora. Systémové riziko. Riziko externých udalostí. Klasifikácia operačných rizík. Charakteristika piatich krokov z ktorých sa skladá proces riadenia operačných rizík.