Klasická verzus hospodárska diplomacia? - Rusiňák, Peter
Význam hospodárskej dimenzie diplomacie v procese globalizácie. Posilnenie multilaterálnej diplomacie v oblasti politickej a bezpečnostnej a bilaterálnej diplomacie v oblasti hospodárskej. Problémy slovenskej diplomacie. Základný cieľ hospodárskej diplomacie - vytvárať možnosti pre firmy a národnú ekonomiku prostredníctvom ich internacionalizácie, obchodnej výmeny a cestovného ruchu. Vhodné modely riadenia hospodárskej diplomacie na Slovensku.