Medzinárodná bezpečnosť a vojenská diplomacia - Škvrnda, František
Pojem vojenská diplomacia. Oblasť riešenia otázok vojny a mieru v dejinách medzinárodných vzťahov. Mierové riešenie sporov vojenskou diplomaciou. Mierové misie uskutočňované ozbrojenými silami - na podporu a udržanie mieru, prevenciu konfliktov a humanitárne operácie.