K problémom formovania slovenskej diplomacie po získaní štátnej nezávislosti - Weiss, Peter
Potreba funkčnej diplomacie pre zahraničnú politiku. Formovanie slovenskej diplomacie od roku 1993. Problémy doplňovania stavu slovenských kariérnych diplomatov.