IAS/IFRS - Požadavky na zveřejňování - Hruška, Vladimír
Cieľom štandardu IFRS 3 - Podnikové kombinácie je stanovenie požiadaviek na účtovné výkazníctvo vtedy, keď jednotka uskutočňuje podnikovú kombináciu. Podnikovou kombináciou sa rozumie spojenie samostatných účtovných jednotiek alebo podnikov do jednej vykazujúcej jednotky. Tento štandard stanovuje, že všetky podnikové kombinácie by sa mali účtovať metódou kúpy. Nadobúdateľ musí podľa tohto štandardu zverejňovať informácie umožňujúce používateľom účtovnej závierky zhodnotiť podstatu a finančný dopad podnikových kombinácií uskutočnených behom obdobia, po rozvahovom dni, ale pred tým, ako došlo ku schváleniu účtovnej závierky k zverejneniu.