Principy inovací v manažerském účetnictví - Matyáš, Ondřej
Manažérske účtovníctvo sa vyvíja a neustále prichádza s rôznymi inováciami účtovného systému podniku, zameranými na rôzne oblasti podnikového riadenia. Článok vychádza z popisu manažérskych riadiacich systémov koncernu Baťa, a.s., Zlín, systému , ktorý mnohé z inovatívnych metód manažérskeho účtovníctva používal často i niekoľko desiatok rokov pred tým, ako boli v rámci manažérskeho účtovníctva vynájdené. Článok konfrontuje používané nástroje manažérskeho účtovníctva vo firme s nástrojmi, ktoré sú dnes označované za inovatívne. Aká je podstata a princípy inovácií, ktoré sa v rámci manažérskeho účtovníctva odohrávajú, v čom a ako môžu byť tieto inovácie pre firmy prínosné.