Strata nezávislej menovej politiky po zavedení eura - Zeman, Juraj
Strata nezávislej menovej politiky po vstupe Slovenska do eurozóny, čo bude z ekonomického hľadiska najdôležitejšia dlhodobá nevýhoda spoločnej meny. Menová politika v podmienkach liberalizovaných kapitálových tokov. Možnosť nezávislej menovej politiky ovplyvniť reálnu ekonomiku. Samostatná menová politika verzus vstup do menovej únie. Asymetria šokov na Slovensku a v eurozóne. Cesty k vyššej synchronizácii. Porovnanie štruktúry slovenskej ekonomiky a eurozóny. Automobilový priemysel a riziko asymetrických šokov.