K aktuálnym problémom komunálnej reformy v SR - Hamalová, Marta
Etapizácia komunálnej reformy. Prvá etapa komunálnej reformy na Slovensku. Druhá etapa komunálnej reformy. Legislatívne prostredie. Decentralizácia pôsobností. Fiškálna decentralizácia. Decentralizácia a sídelná štruktúra SR. Konsolidácia sídelnej štruktúry - systémový predpoklad komunálnej reformy. Štruktúra a veľkosť miestnych samospráv na Slovensku. Spoločné obecné úrady. Municipalizácia v prieskumoch verejnej mienky.