Kríza ropnej éry ako cesta k obnoviteľným zdrojom energie - Bédi, E.
Ohraničenosť rezerv energie pochádzajúcej z ropy, uhlia, resp. zemného plynu vo svete. Ropa ako najdôležitejšia energetická surovina. Ropný peak - (maximum ťažby). História ropných peakov. Projekcia vrcholu celosvetovej ťažby ropy. Svetové rezervy a spotreba ropy.