Manažment dobrovoľníkov - Majdúchová, Helena, 1963-
Zmapovanie potrieb a plánovanie dobrovoľníckeho programu. Dôvody pre zapojenie dobrovoľníkov do práce organizácie. Vedenie aspoň minimálnej evidencie o dobrovoľníkovi. Príprava a návrh pracovného miesta dobrovoľníka. Aby si organizácia udržala dobrovoľníka musí: vytvoriť pocit spoluvlastníctva, zachovať právo na uvažovanie, zodpovednosť za výsledky, povinnosť viesť záznamy.