Distribučné efekty prechodu na Jednotnú platbu na farmu v poľnohospodárstve Slovenska - Božík, Marian
Reforma SPP EÚ nahradila dotácie, ktoré sa predtým vyplácali roľníkom na množstvo produkcie novým systémom jednotnej platby na farmu, ktorá garantuje výrobcovi tú istú výšku podpory ako pri predošlom systéme, avšak bez ohľadu na to, čo vyrába a koľko vyrába. Má úplne voľné ruky, aby prispôsobil svoju výrobnú štruktúru svojim konkrétnym výrobným podmienkam a dopytu po výrobkoch. Zdroje priamych platieb a podporovaných režimov EÚ. Rozdelenie zdrojov priamych platieb. Dopady uplatňovania schémy Jednotnej platby na farmu.