Európska komisia navrhuje nové podmienky pre vymedzenie a podporu znevýhodnených oblastí - Fitz, Miron
Návrh Európskej komisie pre novú klasifikáciu ostatných znevýhodnených oblastí, ktorý bol prerokovaný v Pracovnej skupine pre poľnohospodárske štruktúry a rozvoj vidieka pri Rade EÚ. Členské štáty používaju pre vymedzenie týchto oblastí široký rozsah ukazovateľov, čo môže viesť k disparite medzi príjemcami podpory. Overovanie navrhovaných kritérií v členských štátoch EÚ. Výsledky simulácie nových kritérií boli pre väčšinu krajín EÚ neprijateľné. Smernica Rady (ES) č. 1698/2005 pre nové plánovacie obdobie 2007-2013. Platby za znevýhodnené prírodné podmienky v plánovacom období 2007-2013.