Nositelé Nobelovy ceny za ekonomii za rok 2005 - Sirůček, Pavel
O Nobelovu cenu za ekonómiu sa v roku 2005 podelili Robert J. Aumann a Thomas C. Schelling. Stručná biografická a vedecká charakteristika ocenených ekonómov.