Šance a riziká pre poisťovacie spoločnosti - Schindler, Uwe
Nová smernica o povinnom poistení škôd na životnom prostredí (Smernica ES 2004/35/ES) zavádza po prvýkrát povinné poistenie zodpovednosti za škody spôsobené na prírodnom prostredí. Týka sa poškodenia pôdy, vodných tokov, chránených druhov a izotopov, ktoré hrozia pri výkone povolania, resp. pri podnikaní. Všetky členské štáty EÚ musia do 30. apríla 2007 ustanovenia tejto smernice aplikovať do svojich vlastných národných legislatívnych predpisov.