Řízení operačních rizik v pojišťovně (můžeme se poučit v bankovním sektoru ?) - Pulchart, Vladimír
Systém riadenia operačných rizík: procesné riziko, riziko ľudského faktoru, systémové riziko, riziko externých udalostí. Systém riadenia operačných rizík tvorí jeden z pilierov celofiremného systému riadenia rizík. Efektívne riadenie operačných rizík zvyšuje schopnosť firmy dosiahnuť strategické ciele.