Vývoj francúzskeho poistného trhu v období 1995-2004 - Šantová, Tatiana
Vývoj poistenosti vo Francúzsku má relatívne stabilný priebeh za posledné desaťročie. Od roku 2001 má vývoj obratu poisťovní stúpajúcu tendenciu. Francúzi vkladajú takmer 3-krát viac finančných prostriedkov do životného poistenia ako klienti na Slovensku.. Vybrané makroekonomické ukazovatele a poistenosť. Poistné plnenie a škodovosť. Objem technických rezerv poisťovní vo Francúzsku. Vývoj investičnej aktivity poisťovní vo Francúzsku.