Možnosti regionálnej dopravy z ekonomického hľadiska - Poliak, Miloš
Problematika dopravnej obslužnosti regiónov SR. Článok rozoberá ekonomické parametre prímestskej autobusovej dopravy a regionálnej železničnej dopravy s poukázaním na problémy ich optimalizácie. V článku je vypočítaná hranica obsaditeľnosti prevádzkovaných vozidiel, s potrebou podpory systému z verejných zdrojov, ak klesne dopyt po preprave zo strany cestujúcich pod túto hranicu. Ekonomicky efektívnejšia je prímestská autobusová doprava.