Materské po novom - Tomeček, Radomír
Špecifická úprava nároku na materské podľa zákona č. 46/2003 Z.z. o sociálnom poistení, v znení účinnom od 1. augusta 2006. Keďže materské je nemocenská dávka, na jej nárok sa vyžaduje splnenie všeobecných zákonných podmienok na vznik nároku na nemocenskú dávku. Zmeny, ktoré novela zákona priniesla. Novelizované znenie zákona prinieslo priaznivejšie postavenie pre ženy, ktoré porodili ďalšie dieťa.