Hrozba globálního terorismu a její vyhodnocování - Eichler, Jan
Vymedzenie pojmu terorizmus. Základné rozdiely medzi terorizmom a vojnou. Vývojové etapy terorizmu. Teroristické útoky zo dňa 11. 9. 2001. Pôsobenie globálneho terorizmu na európskom fronte. Teroristické útoky v Madride v roku 2004 a v Londýne 7.7. 2005.