K využití interních modelů v procesu ERM - Pulchart, Vladimír
Príprava a rozvoj interných modelov v procese ERM na meranie kvantitatívnych parametrov v poisťovníctve Solvnecy II, v bankovníctve Bazilej II. Významnou výhodou interného modelu je využitie expertných znalostí vlastného portfólia obchodu, ktorého skladba môže byť často odlišná od nejakých priemerných parametrov trhu. Kapitálové vybavenie poisťovne. Kapitalizácia poisťovne. Riziká poisťovne - upisovacie (undewriting), úverové, trhové a operačné a ich vplyv na ekonomickú hodnotu.