Tempo výdajů českých domácností na pojistnou ochranu se snižuje - Mesršmíd, Jaroslav
K článku v Pojistnom obzore č. 8/2006. Článok obsahuje podrobnú analýzu vývoja českého poistného trhu, v rokoch 2004-2005. Jeho prínosom je použitie národných účtov pre zhodnotenie významu poistenia a sledovania podielov poistenia na príjmoch a výdavkoch domácností. Analýza poukazuje nielen za zníženie tempa rastu predpísaného poistného v období 2004-2005 v porovnaní s predcházajúcim obdobím, ale hľadá tiež príčiny tohto poklesu. Pôsobenie externých faktorov na poisťovníctvo. Tempo rastu predpísaného poistného životného poistenia.