Sociologický pohľad na teóriu vojenskej kultúry a jej medzinárodné aspekty a súvislosti - Škvrnda, František
Sociologická problematika širších súvislostí teoretickej charakteristiky vojenskej kultúry súvisiaca s pbezpečnostnými aspektami medzinárodných vzdťahov. Postavené sú na hypotéze, že vojenská kultúra je organickou súčasťou celej kultúry a má v nej nenahraditeľné miesto, ktoré je však veľmi špecifické.