Praktická aplikácia behaviorálnych financií - Cár, Tomáš
Dotazníkový prieskum na Fakulte managementu UK. Na dotazníkovej akcii sa zúčastnilo 229 študentov z 2. až 5. ročníka. Ambíciou dotazníkového prieskumu bolo zistiť názory a postoje študentov na vysokej škole ekonomického zamerania k investovaniu a konfrontovať ich so získanými teoretickými poznatkami. Dotazník obsahoval nasledujúce okruhy otázok: - Aký je postoj mladých ľudí k investovaniu? - Koho považujú za úspešného investora? - Platia pravidlá Prospect theory aj takmer po 30 rokoch? - Existujú medzi mužským a ženským pohlavím rozdiely v názoroch a postojoch ku investovaniu, ochote riskovať alebo schopnosti priznať si prehru?