Akciové indexy vo svete - Valter, Ján
Najznámejšie svetové indexy. Dow Jones Industrial Average. Vývoj amerického akciového trhu na základe indexu DJIA. Dow Jones Industrial Average - stručný prehľad. 10 spoločností s najvyššou váhou. Porovnanie vývoja indexu DJIA s vývojom nominálneho a reálneho HDP americkej ekonomiky. Reakcie indexu DJIA na významné historické udalosti. Standard and Poor's 500 - stručný prehľad. Porovnanie vývoja indexu S&P 500 s vývojom nominálneho a reálneho HDP americkej ekonomiky. Nasdaq 100. Porovnanie vývoja indexov DJIA, S&P 500 a Nasdaq 100 v rokoch 1985 - 2005. TOPIX - stručný prehľad. Vývoj indexu TOPIX od roku 1987. Nikkei 225. Porovnanie vývoja indexu Nikkei 225 s indexom TOPIX od roku 1987. Hang Seng. Vývoj indexu Hang Seng od roku 1986 na základe historických udalostí. DAX .Vývoj indexu DAX a nominálneho HDP Nemecka od roku 1981. CAC 40 - stručný prehľad. Porovnanie vývoja indexu CAC 40 s indexom DAX od roku 1990. FTSE 100. Vývoj indexu FTSE 100 a nominálneho HDP Veľkej Británie.