Latinskoamerická nestabilita pohledem ekonomů - Foltýn, Jaroslav
Politický a bezpečnostno-vojenský vývoj Latinskej Ameriky. Neadekvátna národohospodárska stratégia Latinskej Ameriky. Dlhodobý vývoj zahraničného obchodu latinskoamerických krajín v porovnaní s ázijskou rozvojovou oblasťou. Rôzne názory na príčiny stagnácie. Perspektívy hospodárskeho vývoja.