Informačné prostredie manažéra - Hittmár, Štefan
Význam a účel informačných systémov. Pre väčšie podniky je prakticky nemožné riadiť podnikové procesy bez podpory informačného systému. Dôvody - narastajúce objemy údajov, priebežná práca s údajmi a ich údržba, bezpečnosť údajov, zmeny kultúry podniku, humanizácia práce, informácia - podnikový zdroj. Informácie v práci manažéra - špecifický nástroj riadenia. Informačné úrovne. Manažment podniku a poznatky - riadenie znalostí. Znalostný manažment.