Formy pomoci zo štrukturálnych fondov EÚ pre malé a stredné podniky v Slovenskej republike - Chodasová, Alena
EÚ poskytuje pomoc malým a stredným podnikateľom priamou i nepriamou formou. Priama forma podpory je poskytovaná zo Štrukturálnych fondov EÚ, ktoré slúžia na pomoc rozvoja regiónov a podporu ekonomickej i sociálnej súdržnosti krajín EÚ. Na Slovensku sú štrukturálne fondy distribuované prostredníctvom sprostredkovateľských orgánov. Ako žiadať o podporu z fondov EÚ.