Špecifiká ohodnocovania bánk - Jakubec, Miroslav
Problematike ohodnocovania finančných inštitúcií a bánk sa na Slovensku venuje malá pozornosť. Niektorí znalci berú rozdiely medzi klasickými podnikmi a bankami na ľahkú váhu. Autori príspevku poukazujú na rozdiely a problémy, ktoré vznikajú pri ohodnocovaní bánk, chcú podať odbornej verejnosti praktický návod, ako zvládnuť tento zložitý a náročný proces. Najčastejšie používaným prístupom pre ohodnotenie banky je výnosové ohodnotenie. Tri rozdiely, ktoré môžeme identifikovať pri ohodnocovaní banky oproti ohodnocovaniu podniku - finančná analýza banky, stanovenie odčerpateľných zdrojov, stanovenie úrokovej miery. Stanovenie pokračujúcej hodnoty banky.