Vlaky kombinované dopravy v ČR - Novák, Ivan
Nezbytnou podmienkou fungovania kombinovanej dopravy (KD) je vlastný systém priamych ucelených alebo skupinových vlakov pravidelne premávajúcich medzi prekladiskami či prístavmi, orientovaný predovšetkým na režim nočného skoku a Just in time (s garantovanou dobou dodania). Počiatky premávky ucelených kontejnerových vlakov na území ČR. Kontejnerové vlaky do severonemeckých prístavov.