Některé činitele tlumící zakládání a rozvoj malých a středních podniků v ČR - Novotný, Jiří
Význam malých a stredných podnikov pri uchovávaní samoregulujúcej funkcie trhového hospodárskeho systému. Hlavné činitile sťažujúce zakladanie a rozvíjanie podnikateľských aktivít v malom a strednom podnikaní - bariéry v zavádzaní nových produktov, potiaže s rozvíjaním podnikateľskej aktivity, ohrozenie spojené so vstupom ČR do EÚ. V príspevku sú zhrnuté poznatky získané v rámci riešenia výskumnej úlohy na Ekonomicko-správnej fakulte MU v Brne v roku 2005.