Finanční okolí podniku a jeho vliv na podnikové rozhodování - Režňáková, Mária
Finančné okolie podniku a jeho hlavná zložka - finančné sprostredkovanie. Finančné sprostredkovanie - jeden z rozhodujúcich faktorov hospodárskeho rastu. Na českom finančnom trhu rozhodujúca časť finančných prostriedkov je alokovaná prostredníctvom bankových sprostredkovateľských trhov. Efektivita bankového sektoru Českej republiky. Objem poskytovaných úverov pre podnikovú sféru stagnuje. V tejto situácii sú podniky nútené nahradzovať nedostatok bankových úverov medzipodnikovým financovaním, tento trend sa prejavil v náraste medzipodnikového zadlženia. Riziká medzipodnikového zadlženia. Presun finančného sprostredkovania z bankových subjektov na poisťovne.