Existujú veci, ktoré sa nedajú zmerať prejav Ing. Jána Figeľa pri udelení titulu Dr. h. c. dňa 19. júna v Košiciach - Figeľ, Ján
Význam a vplyvy vzdelanosti a kultúry na politiku, právo, ekonomiku, vzťahy medzi ľuďmi... Dostupnosť a kontinuita vzdelávania. Cesty k zvýšeniu prínosu univerzít. Kvantita nemôže nahradiť kvalitu. Už aj na Slovensku silnie zhoda o potrebe a dôležitosti vyššej podpory vzdelávania. Čo bude charakterizovať našu krajinu.