Trh ropy - súčasné súvislosti a budúce dôsledky - Baláž, Peter
Zmeny vo vývoji na ropnom trhu. Expanzia nových ekonomík. Nepriaznivý vývoj cien ropy na trhoch EÚ a jeho vplyv na ekonomický vývoj únie. Skvapalnený plyn ako alternatíva. Ropa a podnebie. Politické a ekonomické motívy a cena ropy.