Globalizácia - moderný, či postmoderný fenomén? - Márton, Milan
Naša doba - označovaná ako postmoderná. Jedným z nosných procesov, ktoré v nej prebiehajú, sú procesy globalizácie. Postmoderna charakterizovaná ako odmietnutie moderny, či zavŕšenie jej projektov. Namiesto univerzálnej racionality spoločného základu sa preferuje mnohosť, rozmanita, pluralita racionalít. Hlavné znaky postmoderného myslenia. Charakteristika globalizácie ako postmoderného sveta.