Meranie cenovej elasticity a jej úloha v rozhodovaní podniku - Ščepková, Jana
Problematika merania cenovej elasticity a jej využitia z pohľadu podniku pri stanovení výšky ceny s dopadom na dosahovanú úroveň výnosov. Príspevok sa podrobnejšie venuje najmä monopolnej firme, ktorá môže využiť informácie o cenovej elasticite pri stanovení rôznych cien - uplatnenie cenovej diferenciácie.