Centrálny prístup je nevyhnutnosťou - Fiebig, Jozef
Efektívna cenotvorba zastrešuje dve dôležité úlohy. V rámci prvej dosahuje čo najlepšie ceny s dodávateľmi, v druhej vytvára systém na kontrolu ceny od dodávateľa k obchodníkovi a následne ku konečnému spotrebiteľovi. Budúcnosť je v kvalitnejšom technickom zabezpečení. Nevyhnutnosť využívania počítačového systému v každej predajni. Niekoľko výhod efektívnej cenotvorby.