Možnosti ďalšieho využitia kalkulácie nákladov podľa čiastkových činností - Tóth, Miroslav, 1961-
Kalkulácia nákladov podľa čiastkových činností (ABC) bola pôvodne rozpracovaná pre výrobné podniky, ale je ju možné adaptovať aj v podnikoch poskytujúcich služby ako aj pre potreby verejného sektoru. ABC metóda kalkulovania je založená na princípe priradenia nákladov k činnostiam a nákladovým objektom, ktoré spotrebovávajú podnikové zdroje. Cieľ ABC. Clustre a ich význam pri optimalizácii nákladov. Znižovanie a optimalizácia nákladov je jednou z ciest zvyšovania výkonnosti podniku.