Význam plánovania v globálnej ekonomike - Tóthová, Alena, 1968-
Úloha plánovacieho a kontrolného systému v celom riadiacom procese podniku. Moderné koncepcie riadenia - aplikácia do praxe manažérskeho účtovníctva, kontrolingu, procesného riadenia, reinžinieringu a pod. Význam internej a externej analýzy podniku, plán nápravných opatrení. Zmena kritérií na posúdenie úspešnosti firmy. Zvyšovanie trhovej hodnoty podniku, t.j. jeho rentability. Hybnou silou sa stávajú správne vytýčené ciele, metódou plánovanie a nástrojom finančný plán. Finančný plán sa stáva nástrojom strategického riadenia podniku v dlhodobom horizonte a kontrolou správnosti manažérskych rozhodnutí prostredníctvom odchýlok v krátkodobom horizonte. Význam kontrolingu.