Rozhodovanie o výbere a tvorbe distribučných ciest - Tršťanská, Alena
Výrobcovia môžu na získanie trhu využiť veľké množstvo distribučných ciest. Ak rozhodujeme o tom, ktoré typy distribučnej cesty budeme využívať, musíme analyzovať potreby zákazníkov, stanoviť ciele distribučnej cesty, vyhľadať a vyhodnotiť hlavné alternatívy distribučných ciest, vrátane typov a počtov sprostredkovateľov, ktorí budú na distribučnej ceste pôsobiť. Firma sa musí rozhodnúť, či bude svoje výrobky distribuovať s využitím výhradných, výberových alebo intenzívnych distribútorov. Musí jasne vymedziť povinnosti a zodpovednosť každého účastníka distribučnej cesty.