Výroba a rozvod tepla v SR - Zwiebová, Darina
Výroba a rozvod tepla v SR patrí medzi sieťové odvetvia (Zákon 658/2004 Z.z. o regulácii v sieťových odvetviach). Podnikať v tepelnej energetike možno len na základe povolenia. Účastníkmi trhu s teplom sú výrobca, dodávateľ, odberateľ, konečný spotrebiteľ. Emisie základných znečisťujúcich látok, ktoré v roku 2003 vyprodukovali výrobcovia. Rozpočet spotreby tepla v panelových domoch, podmienky odpojenia sa od centrálneho zdroja tepla. Zatrieďovanie budov do energetických tried podľa energetickej hospodárnosti.