Stúpenci a odporcovia spoločenskej zodpovednosti firiem - Bielik, Rastislav
Spoločenská zodpovednosť firiem (Corporate Social Responsibility - CSR) je myšlienkou, podľa ktorej má firma záväzky nielen k investorom, ale tiež k všetkým stakeholderom, spoločenstvu a životnému prostrediu. Spoločnosti majú okrem tvorby zisku záväzok ochraňovať prírodné zdroje pre ďalšie generácie, vytvárať hodnoty cez vzťahy k svojim stakeholderom a neprenášať vytvorené externality na plecia verejnosti. Argumenty zástancov a kritikov CSR.