Etika a jej význam v podnikaní - Bláhová, Mária
Autorka sa v príspevku zaoberá otázkou, či etika patrí do podnikania alebo nie, aká je vhodná miera etiky a morálky v podnikaní, či uplatňovanie etiky v podnikaní spôsobuje straty ziskov, rozvoj firmy a jej postavenie na trhu. Každá firma by mala mať vybudovaný vlastný etický kódex a pravidelne svojich zamestnancov školiť v tejto oblasti - úloha manažérov firiem. Byť etickým nie je to isté ako dodržiavať zákony. Interkultúrna komunikácia a etika. Etika voči životnému prostrediu. Spoločenský audit.