Boj o víno: sever proti juhu - Haluza, Ivan
Európska únia pripravuje reformu trhu s vínom. Reforma rozdeľuje Európu na záujmové skupiny. Čo by znamenala reforma pre slovenských vinárov. Nesúhlas slovenských vinárov s niektorými navrhovanými opatreniami reformy. Reforma navrhuje aj vyklčovanie viac ako desatiny európskych viníc. Cieľom reformy nie je len potlačiť tvorbu prebytkov, ale aj zvýšenie konkurencieschopnosti vinárstva.