Etický kódex podnikania - zvýšenie transparentnosti a zníženie korupcie - Drančák, Štefan
Etika a morálka v ekonomickej činnosti - história. Zásady etiky podnikania. Základné pravidlá podnikateľskej etiky - spravodlivosť, poctivosť. Etický kódex - definícia. Charakteristické znaky profesnej etiky. Zmysel etického kódexu podnikania - prínosy jeho prijatia a zavedenia. Výsledky výskumných štúdií v oblasti podpory etického kódexu podnikania. Prieskum tisícročia o spoločenskej zodpovednosti firiem.