Inkské trestné právo - Puchovský, Ján
Základné historické a geografické informácie o štáte Inkov. Forma vlády a spoločenská štruktúra ríše Inkov .Prehľad trestného práva platného v štáte Inkov. Prezentácia charakteristických čŕt a zásad inkského trestného práva i druhy trestov a trestných činov podľa trestného práva Inkov. Charakteristika inkského trestného procesu a súdnictva. Porovnanie inkského trestného práva s trestným právom vybraných historicvkých štátnych útvarov.