Konkurencieschopnosť Slovenskej republiky ako destinácie cestovného ruchu - Bažó, Ladislav, 1980-
Analýza súčasného stavu cestovného ruchu v Slovenskej republike. Štatistické údaje cestovného ruchu za obdobie rokov 2004 a 2005: príjmy, výdavky, saldo. Hodnotenie konkurencieschopnosti Slovenska medzi európskymi krajinami z hľadiska cestovného ruchu - nepriaznivé. Porovnanie ukazovateľov konkurencieschopnosti niektorých európskych krajín podľa hodnotenia Monitoru konkurencieschopnosti WTTC v percentách. Strategické ciele rozvoja cestovného ruchu v SR.