Hodnotenie poistného rizika a diskriminácia - Palacková, Dana
Hodnotenie poistného rizika v konfrontácii s požiadavkami legislatívy. Požiadavky európskej smernice o rovnoprávnosti pohlaví v prístupe k tovarom a službám. Význam faktoru pohlavia osoby pri výpočte poistných sadzieb. Otázky genetického testovania osôb v súvislosti so stanovením sadzieb v zdravotnom a životnom poistení.