Prírodný a antropogénny potenciál cezhraničného regiónu Hornej Oravy a Gminy Czarny Dunajec pre rozvoj cestovného ruchu - Pachingerová, Mária
Definícia a právny rámec cezhraničnej spolupráce. Analýza marketingu cestovného ruchu v cezhraničnom regióne Horná Orava a Gminy Czarny Dunajec. Charakteristika regiónu Horná Orava z hľadiska prírodného dedičstva a kultúrno-historického (antropogénneho) hľadiska. Infraštruktúra cestovného ruchu na Orave. Supraštruktúra cestovného ruchu na Hornej Orave. Charakteristika a hodnotenie potenciálu Gminy Czarny Dunajec pre cestovný ruch. Vidiecky turizmus ako alternatíva pre cezhraničný región Horná Orava a Gmina Czarny Dunajec.